Antena 3 CNN Externe "Trăim ca într-un mormânt!". Mărturiile cutremurătoare ale unei familii de sirieni din Alep

"Trăim ca într-un mormânt!". Mărturiile cutremurătoare ale unei familii de sirieni din Alep

"Trăim ca într-un mormânt!". Mărturiile cutremurătoare ale unei familii de sirieni din Alep
Sursa foto: Foto captura YouTube
05 Dec 2012   •   11:15

Şi-au lăsat casele şi munca de o viaţă şi s-au ascuns în subteran, cu speranţa că vor mai apuca zile în care să se bucure de lumina soarelui.
Cu asta se confruntă mii de sirieni care au fugit din calea confruntărilor militare între rebeli şi serviciile de securitate, şi trăiesc acum în întuneric.

La fel se întâmplă şi cu o familie din Alep, care a vorbit pentru CNN despre ce i-a împins să se ascundă sub pământ şi "să trăiască ca într-un mormânt".

Cei cinci membri ai familiei, părinţii şi trei copii majori (două fete şi un băiat), au coborât în subteran în urmă cu 4 luni. Au mai ieşit la lumină de atunci, însă de prea puţine ori şi doar pentru a mai aduce provizii din locuinţa lor, aflată în imediata vecinătate.

Fiicele şi-ar dori să plece de acolo, oriunde, însă tatăl acestora le interzice acest lucru. Ar fi moarte curată. Sunt prinşi într-o zonă în care luptele care se dau sunt crunte.

"Trăim ca într-o închisoare, ca într-un mormânt chiar", spune una din fiice.

Siria se confruntă, de peste 20 de luni, cu revolte reprimate violent şi confruntări militare între insurgenţi şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar Al-Assad. Violenţele s-au soldat, conform unui bilanţ care nu poate fi confirmat din surse independente, cu aproximativ 40.000 de morţi.



×
Subiecte în articol: cnn Siria
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close