Antena 3 CNN Externe Transparency International: Noua Zeelandă este cea mai puţin coruptă ţară din lume

Transparency International: Noua Zeelandă este cea mai puţin coruptă ţară din lume

Transparency International: Noua Zeelandă este cea mai puţin coruptă ţară din lume
Sursa foto: Foto: soxfirst.com
04 Dec 2011   •   10:46
Noua Zeelandă este percepută ca cea mai puţin coruptă ţară din lume, în timp ce Somalia şi Coreea de Nord par a fi cele mai corupte, conform unui studiu realizat de Transparency International, citat de CNN.

Statele Unite s-au plasat pe locul 24 în topul celor mai puţin corupte ţări. Canada s-a clasat pe locul 10, Bahamas pe locul 21 şi Chile pe locul 22.

În total, locurile de frunte sunt ocupate de ţări europene, cu excepţia Noii Zeelande, Singapore şi Australia. Alte state cu ratinguri pozitive sunt Danemarca, Finlanda, Suedia, Norvegia şi Olanda.

În afară de Somalia şi Coreea de Nord, care sunt la egalitate pentru ultimul loc, la capătul listei se mai află Myanmar, Afganistan, Uzbekistan, Turkmenistan, Sudan, Irak, Haiti şi Venezuela.

Studiul a fost realizat de organizaţia Transparency International din Germania.

S-a folosit o scară de la 0 la 10 pentru a măsura percepţia de corupţie într-o ţară, unde 0 înseamnă foarte corupt şi 10 foarte curat.

Noua Zeelandă, cea mai curată ţară din top, a fost cotată cu un scor de 9,5. Somalia şi Coreea de Nord au reuşit doar 1.

Statele Unite au fost cotate cu 7,1, Canada cu 8,7 şi Chile cu 7,2.

În Uniunea Europeană şi Europa de Vest, Danemarca şi Finlanda sunt cele mai curate ţări, la egalitate cu un scor de 9,4. Bulgaria este cea mai slab cotată ţară, cu 3,3.

Raportul poate fi găsit pe site-ul Transparency International.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close