Antena 3 Externe Treisprezece cadavre carbonizate, descoperite la un post de frontieră dintre Kazahstan şi China

Treisprezece cadavre carbonizate, descoperite la un post de frontieră dintre Kazahstan şi China

31 Mai 2012   •   22:36
Treisprezece cadavre carbonizate, descoperite la un post de frontieră dintre Kazahstan şi China

Treisprezece cadavre carbonizate au fost găsite, miercuri, la un post de frontieră distrus de un incendiu, situat în apropierea graniţei Kazahstanului cu China, relatează BBC News Online, citat de Mediafax.
   
Se pare că 12 dintre cadavre sunt ale unor poliţişti de frontieră, iar cel de al treisprezecelea al unui paznic de rezervaţie. Alţi trei poliţişti de frontieră au fost daţi dispăruţi, potrivit unui oficial de rang înalt. Nu se ştie încă dacă cei 13 au murit în incendiu sau dacă au fost ucişi înainte.
   
Postul, aflat în regiunea fostei capitale kazahe Almaty (sud-est), este utilizat numai vara, pentru a împiedica persoane care trec ilegal frontiera în Kazahstan să culeagă plante medicinale, potrivit unor informaţii de presă.
   
Circumstanţele morţii celor 13 persoane sunt, în continuare, neclare. Însă armele poliţiştilor de frontieră morţi au fost găsite la faţa locului, a declarat un oficial pentru agenţia Interfax-Kazakhstan.
   
O echipă de investigatori efectua cercetări la scena incidentului, în regiunea Munţilor Tian Shan, în sud-estul Kazahstanului.
   
"Au fost găsite 13 cadavre, inclusiv cel al unui paznic de la rezervaţia de vânătoare adiacentă postului de frontieră", a anunţat într-un comunicat Turganbek Stambekov, un oficial din cadrul serviciului de frontieră. Cadavrele au fost descoperite miercuri, a precizat el, fără să ofere detalii despre poliţiştii daţi dispăruţi.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close