Antena 3 CNN Externe Tren deraiat în Italia. Un român a fost ucis, iar altul rănit

Tren deraiat în Italia. Un român a fost ucis, iar altul rănit

Tren deraiat în Italia. Un român a fost ucis, iar altul rănit
24 Mai 2018   •   09:16

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe anunță că printre răniți este și o persoană de cetățenie română. Aceasta a fost tratată și a părăsit spitalul în această dimineață.

Potrivit presei italiene, un alt român ar fi fost ucis în accident, fiind în mașina care însoțea camionul. Era un transport agabaritic, însă informația nu a fost confirmată, deocamdată, de MAE. 

 

Știrea inițială

Două persoane au fost ucise şi mai multe altele rănite în deraierea unui tren produsă în noaptea de miercuri spre joi în nordul Italiei, nu departe de Torino, au anunţat mass-media italiene. 

Trenul a deraiat după ce a lovit un camion de mare tonaj oprit la un pasaj cu puţin înainte de trecerea garniturii de tren şi trei vagoane au sărit de pe şine în urma impactului, potrivit imaginilor canalelor de televiziune. 

"La 23:20 (21:20 GMT), trenul regional 10027 Torino-Ivrea a lovit un camion greu care, după ce a rupt bariera la o trecere peste calea ferată, s-a oprit pe şine. Potrivit primelor informaţii, conductorul trenului a murit şi mai mulţi pasageri au fost răniţi", a indicat într-un prim comunicat compania ce gestionează reţeaua feroviară RFI. 

Potrivit presei, a doua victimă este un bărbat aflat într-o camionetă. 

Cotidianul La Stampa din Torino, citat de France Presse, scrie că potrivit martorilor oculari, accidentul s-a produs deoarece camionul de mare tonaj, înmatriculat în Lituania, era un "convoi excepţional", transportând o încărcătură deosebit de mare. 

Camioneta ce preceda vehiculul greu ar fi traversat fără probleme trecerea, dar când barierele au început să coboare, camionul de mare tonaj nu a reuşit să frâneze la timp şi s-a oprit pe calea ferată, potrivit aceleiaşi surse. 

Mai multe persoane au fost spitalizate, inclusiv patru în stare gravă, potrivit mass-media. 

În aprilie 2017, un alt accident de tren în nordul Italiei a făcut doi morţi şi a condus la închiderea temporară a liniei principale de cale ferată dintre peninsulă şi Austria. 

În iulie 2016, ciocnirea a două trenuri în sudul Italiei s-a soldat cu un bilanţ mult mai ridicat, 23 de morţi şi 52 de răniţi. 

×
Parteneri
O nouă zi liberă pentru români. Ce trebuie să facă salariaţii
x close