Antena 3 CNN Externe Trenurile cu imigranţi din Africa, oprite de Franţa la graniţa cu Italia

Trenurile cu imigranţi din Africa, oprite de Franţa la graniţa cu Italia

Trenurile cu imigranţi din Africa, oprite de Franţa la graniţa cu Italia
Sursa foto: Foto: uk.news.yahoo.com
18 Apr 2011   •   13:05

Autorităţile franceze au blocat accesul mai multor trenuri care veneau din Italia, în încercarea de a nu permite imigranţilor nord-africani de a intra în ţară, informează BBC.

Mii de imigranţi tunisieni au primit din partea Italiei permis de rezident temporar, ceea ce le permite să călătorească liber pe teritoriul mai multor ţări din Europa.

În replică, Franţa a decis blocarea la graniţă a mai multor trenuri ce veneau din Italia. Ministrul de Externe italian a declara că acţiunea francezilor este nelegitimă şi în contradicţie cu principiile Uniunii Europene.

Deşi au permis, în cele din urmă, ca trenurile să circule, autorităţile franceze au declarat că imigranţii trebuie să demonstreze că se pot susţine din punct de vedere financiar.

Pe lângă Italia şi Franţa, multe alte ţări europene sunt îngrijorate de o posibilă creştere a numărului de imigranţi din Africa, în urma evenimentelor din Tunisia, Egipt sau Libia. Cele două ţări au fost de acord să organizeze patrule aeriene şi maritime pentru a opri afluxul.

×
Subiecte în articol: Franta
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close