Antena 3 CNN Externe Tsunami financiar în SUA după falimentul unei bănci, la fel ca înaintea crizei globale din 2008 | Biden se adresează națiunii

Tsunami financiar în SUA după falimentul unei bănci, la fel ca înaintea crizei globale din 2008 | Biden se adresează națiunii

Responsabilii pentru falimentul Silicon Valley Bank şi al Signature Bank vor fi trași la răspundere.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Mar 2023   •   11:21

Promisiunea aparține președintelui american Joe Biden și a fost făcută duminică, relatează presa internațională.

"Sunt ferm hotărât ferm să îi trag la răspundere pe cei responsabili pentru această mizerie", a spus Biden într-un comunicat.

El a dat asigurări că poporul american și companiile americane "pot avea încredere" că depozitele lor bancare vor fi disponibile "atunci când vor avea nevoie".

Pe de altă parte, Biden a anunțat că va ține un discurs, luni dimineață, (luni după-amiază în România) pentru a-i liniști pe americani cu privire la reziliența sistemului bancar, după cele două falimente.

Citește și: O mare bancă americană a fost închisă! Este cel mai mare faliment din 2008 încoace, spun experții 

"Voi arăta cum vom menține un sistem bancar rezilient pentru a ne proteja redresarea economică istorică", a precizat președintele SUA.

Autoritățile din SUA au anunțat, duminică, o serie de măsuri menite să recâștige încrederea cetățenilor și a companiilor în soliditatea sistemului bancar american și să garanteze, în special, retragerea tuturor depozitelor de la banca în faliment Silicon Valley Bank, SVB.

Pe lângă SVB, măsurile respective vor permite accesul la toate depozitele unei alte instituții, Signature Bank, care a fost închisă automat de către autoritatea de reglementare, se arată într-un comunicat citat de presa internațională.

Silicon Valley Bank s-a prăbușit după ce deponenții, îngrijorați cu privire la situația financiară a băncii, s-au grăbit la ghișee pentru a-și retrage economiile.

Această panică a luat prin surprindere mediile financiare și a șters peste 100 de miliarde de dolari din valoarea de piață a băncilor americane. 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close