Tuneluri SECRETE, descoperite din greşeală în China. Imaginile din satelit arată ce se întâmplă la graniţa cu Coreea de Nord

de O.P.    |    28 Aug 2014   •   11:20
Tuneluri SECRETE, descoperite din greşeală în China. Imaginile din satelit arată ce se întâmplă la graniţa cu Coreea de Nord

Satelitul chinez "Gaofen 1", lansat în aprilie 2013 pentru a obține imagini de înaltă rezoluție ale scoarței terestre, a detectat structuri care, potrivit experților, corespund unor tuneluri secrete care traversează frontiera dintre China și unele dintre țările vecine, precum Coreea de Nord, transmite EFE marți, pe baza unor știri ale agenției Xinhua.

Imaginile obținute cu ajutorul satelitului arată "zeci" de asemenea construcții ilegale, situate la granițe de mare importanță strategică pentru China, a afirmat un comunicat al Administrației Aerospațiale de Stat.Nu există informații oficiale despre scopul în care au fost construite tunelurile. Presa din China consideră că tunelurile de la granița cu Coreea de Nord au legătură cu miile de persoane care au fugit din această țară, în ultimi zece ani, din cauza foametei și a represiunii regimului de la Phenian, și pe care Beijingul le consideră drept imigranți ilegali.

Cu totul diferită este situația tunelurilor dintre China și țări din Asia Centrală. Acestea duc în regiunea Xinjiang, din nord-vestul Chinei, unde forțele de securitate se confruntă deseori cu grupări pe care administrația chineză le califică drept teroriste, cu legături cu cele jihadiste.

x close