Antena 3 CNN Externe Turcia a deschis din nou focul asupra Siriei. Riposta vine după căderea a două obuze siriene pe teritoriul turc

Turcia a deschis din nou focul asupra Siriei. Riposta vine după căderea a două obuze siriene pe teritoriul turc

Turcia a deschis din nou focul asupra Siriei. Riposta vine după căderea a două obuze siriene pe teritoriul turc
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de N.B.    |    19 Oct 2012   •   15:46

Turcia a deschis din nou focul asupra teritoriului sirian ca ripostă pentru alte două obuze ale armatei din Siria care au aterizat pe teritoriul turc, amintind că tensiunea dintre cele două ţări vecine nu a scăzut după încetarea bombardamentelor din urmă cu aproximativ două săptămâni.

Anunţul atacului a fost făcut de televiziunea turcă de stat, TRT, citată de Reuters. Nu au fost oferite mai multe detalii despre incident.

Obuzele siriene au căzut într-o zonă nelocuită în provincia Hatay (sud), iar tirurile de ripostă turce au vizat, de asemenea, zone nepopulate, a anunţat postul de televiziune.

Deasupra oraşului sirian Haram se putea observa un fum gros după o explozie produsă în jurul prânzului. Dimineaţa s-au auzit sunetele unor explozii mici şi focuri de armă, susţin martori din satul turc, Besaslan, situat în apropiere.

Ministrul de Externe turc Ahmet Davutoglu a cerut vineri dimineaţă ca toate părţile implicate în conflictul sirian să accepte un armistiţiu în timpul sărbătorii Id al-Adha de săptămâna viitoare.

×
Subiecte în articol: bombardament bombe
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close