Antena 3 CNN Externe Turcia a forţat încă un avion armean să aterizeze

Turcia a forţat încă un avion armean să aterizeze

Turcia a forţat încă un avion armean să aterizeze
08 Noi 2012   •   18:02

Un avion din Armenia, care transporta ajutoare umanitare către Siria, a fost forţat să aterizeze în Turcia, joi , pentru o inspecţie la bord, anunţă agenţia Anatolia.

Avionul cargo a aterizat pe aeroportul Erzurum, din estul Turciei, unde echipe speciale au urcat în carlingă pentru o cercetare minuţioasă.

Este a doua oară, în ultima lună, când autorităţile turceşti obligă un aparat aerian armean, cu destinaţia Siria, să aterizeze pentru verificări.

În ziua 15 octombrie, un alt avion din Armenia, plin cu ajutoare umanitare destinate Siriei a fost forţat să aterizeze pe acelaşi aeroport, dar i s-a permis să-şi continue zborul după ce oficialii au spus că nu era nimic suspect la bord.

Luna trecută, avioane militare turceşti, au deturnat un aparat de zbor, ce efectua o cursă civilă pe ruta Moscova - Damasc.

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a spus la acel moment că avionul transporta echipamente militare pentru Ministerul de Apărare sirian. Oficialii ruşi au negat acuzaţiile şi au transmis că era vorba de ecipamente radar, care nu sunt interzise de nicio convenţie internaţională.

×
Subiecte în articol: armenia Siria avion
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close