Antena 3 CNN Externe Turcia a oprit bombardamentele de la graniţa cu Siria, dar armata continuă să vină în zonă

Turcia a oprit bombardamentele de la graniţa cu Siria, dar armata continuă să vină în zonă

Turcia a oprit bombardamentele de la graniţa cu Siria, dar armata continuă să vină în zonă
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
de N.B.    |    05 Oct 2012   •   15:49

Bombardamentele de la frontiera dintre Turcia şi Siria au încetat, instalându-se un calm relativ în zonă. Riposta turcă pentru atacul cu obuze lansat de Siria a încetat, dar armata continuă să îşi sporească prezenţa în zona satului Akçakale, informează Mediafax.

Numeroase tancuri şi sisteme de artilerie au fost mobilizate la frontiera cu Siria, în zona localităţii Akçakale, situată de partea turcă în dreptul localităţii siriene Tall al-Abyad.
   
Guvernul turc a obţinut joi aprobarea Parlamentului pentru a continua operaţiunile militare pe teritoriul turc, invocând raţiuni de "siguranţă naţională". Dar premierul Recep Tayyip Erdogan a dat asigurări că nu intenţionează să declanşeze un război cu Siria.

Guvernul Turciei a primit permisiunea de a lansa o operaţiune militară pe teritoriul Siriei, ca măsură de precauţie. Oficiali de rang înalt au punctat că Turcia nu intenţionează să declare război Siriei, însă că nu va tolera un alt atac, dacă acesta va avea loc.

Între timp, au venit şi scuzele publice din partea Siriei, care a deschis o anchetă pentru a stabili de unde au provenit rachetele implicate în atacul lansat asupra oraşului turc, în urma căruia cinci persoane şi-au pierdut viaţa.

Parlamentul Turciei a adoptat o moţiune a guvernului care autorizează armata să desfăşoare, dacă este nevoie, operaţiuni în Siria. Această decizie nu reprezintă, însă, o declaraţie de război, susţin oficialii de la Ankara.

×
Subiecte în articol: Siria bombardament
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close