Antena 3 CNN Externe L-au înjurat pe președintele statului turc și au fost aspru pedepsiți. Cinci persoane au fost trimise la închisoare

L-au înjurat pe președintele statului turc și au fost aspru pedepsiți. Cinci persoane au fost trimise la închisoare

L-au înjurat pe președintele statului turc și au fost aspru pedepsiți. Cinci persoane au fost trimise la închisoare
Sursa foto: Foto: Agerpres/ EPA
de S.T.    |    14 Apr 2016   •   09:15

În total cinci persoane au fost trimise la închisoare în Turcia pentru că l-au "insultat" pe președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, care crește numărul proceselor penale în interiorul și dincolo de granițele naționale, a informat miercuri agenția de presă Dogan, citată de AFP.

Cei cinci bărbați, originari din provincia Șanliurfa, sunt acuzați că l-au înjurat pe șeful statului turc pe rețelele sociale, a precizat Dogan.

O altă persoană a fost arestată și ulterior eliberată, potrivit agenției amintite.

Procesele pentru insultă la adresa lui Recep Tayyip Erdogan s-au înmulțit după alegerea sa la conducerea statului în august 2014, semn al unei derive autoritare, potrivit adversarilor săi.

Procurorii turci au deschis deja 2.000 de cazuri contra unor artiști, jurnaliști ori simpli cetățeni.

Sancțiunile pronunțate pentru acest delict se limitează în cele mai multe cazuri la pedepse cu închisoarea cu suspendare, însă o femeie a fost condamnată pe 20 ianuarie la 11 luni de închisoare cu executare pentru un gest obscen la adresa lui Erdogan în cursul unei manifestații din martie 2014.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: turcia Recep Tayyip Erdogan inchisoare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close