Antena 3 CNN Externe Turcia. Peste 40 de morţi, în urma unui atentat cu grenade şi arme automate

Turcia. Peste 40 de morţi, în urma unui atentat cu grenade şi arme automate

Turcia. Peste 40 de morţi, în urma unui atentat cu grenade şi arme automate
Sursa foto: atentat
05 Mai 2009   •   08:17

Nuntă cu final tragic, într-un sat din sud-estul Turciei. Peste 40 de oameni au fost ucişi şi mai mulţi au fost răniţi, într-un atentat cu grenade şi arme automate. Atacul a avut loc într-un sat cu populaţie majoritară kurdă.

Oamenii participau la o petrecere de nuntă, în momentul în care a avut loc sângerosul atentat. Bilanţul: peste 40 de morţi şi numeroşi răniţi. Dar numărul morţilor ar putea creşte, spun autorităţile, şi asta din cauză că foarte mulţi oameni au fost grav răniţi şi nu se ştie dacă au şanse să supravieţuiască.

Autorităţile au izolat zona şi încearcă acum să afle care au fost motivele aflate în spatele acestui atentat şi cine sunt autorii.

Ministrul turc de Interne exclude posibilitatea unui atentat terorist. "Din informaţiile pe care le avem, se pare că 45 de oameni au murit şi alţi şase au fost răniţi. Am aflat despre incident de îndată ce a avut loc. Autorităţile locale şi forţele de ordine au sosit la faţa locului iar noi ne-am deplasat la sediul ministerului, de unde am dat ordinele necesare. Din informaţiile de până acum, credem că nu este vorba despre un atac terorist, dar investigaţiile continuă."

Potrivit presei din Turcia, a fost vorba despre o dispută între forţele locale proguvernamentale şi rebelii kurzi din regiune. Conflictul dintre forţele turce şi aşa numitul PKK- Partidul Muncitorilor din Kurdistan datează din 1984. Peste 40 de mii de persoane, în majoritate kurzi, au murit în această perioadă. Obiectivul PKK este crearea unui stat socialist kurd, care să încorporeze şi regiuni din sud-estul Turciei.

Antena3

×
Subiecte în articol: turcia ministrul de Interne
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close