Antena 3 CNN Externe UPDATE: Starea de urgență din Turcia, adoptată de Parlament. Prevederile Convenției pentru Drepturile Omului au fost suspendate

UPDATE: Starea de urgență din Turcia, adoptată de Parlament. Prevederile Convenției pentru Drepturile Omului au fost suspendate

UPDATE: Starea de urgență din Turcia, adoptată de Parlament. Prevederile Convenției pentru Drepturile Omului au fost suspendate
21 Iul 2016   •   18:30

UPDATE: Starea de urgență din Turcia a fost aprobată de Parlament, joi, pentru o perioadă de trei luni de zile, conform Daily Sabah.

461 dintre deputați au participat la vot, dintre care 346 au votat în favoarea actului, în timp ce 115 au votat împotrivă.

----------------------------

Turcia suspendă temporar aplicarea Convenției Europene a Drepturilor Omului, după ce a fost decretată starea de urgență.

Oficialii spun că urmează astfel exemplul Franței, care a procedat la fel după atentatele din noiembrie anul trecut și că, în acest mod, statul va putea acționa mai eficient împotriva celor care au participat la tentativa de lovitură de stat.

"Turcia va suspenda temporar implementarea obligaţiilor care decurg din Convenţia Europeană pentru Drepturile Omului, în conformitate cu decretarea stării de urgenţă; drepturile şi libertăţile fundamentale nu vor fi afectate în această perioadă. Şi Franţa a decretat starea de urgenţă; şi Franţa a suspendat Articolul 15 al Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului", a declarat vicepremierul turc Numan Kurtulmuş.

"Decretarea stării de urgenţă nu intră în contradicţie cu prevederile Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului", a subliniat oficialul turc.

Printre altele, această decizie implică faptul că autoritățile vor putea ignora prevederile convenției, cum ar fi cele legate de interzicerea torturii sau cele care obligă la un proces echitabil în justiție. 

×
Subiecte în articol: stare de urgenta turcia
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close