Antena 3 CNN Externe Turcia. Televiziune amendată cu 33.000 dolari, din cauza unor desene în care se fumează excesiv

Turcia. Televiziune amendată cu 33.000 dolari, din cauza unor desene în care se fumează excesiv

Turcia. Televiziune amendată cu 33.000 dolari, din cauza unor desene în care se fumează excesiv
20 Feb 2010   •   17:51

Consiliul audiovizualului din Turcia nu glumeşte deloc cu măsurile de prevenire a fumatului. Un post de televiziune a fost amendat cu 33.000 de dolari pentru că a difuzat un film în care un personaj fuma din greu. Mai ciudat este că filmul era... un desen animat, iar personajul fumător nu era deloc unul pozitiv.

Filmul sancţionat îl are ca erou pe cunoscutul personaj de benzi desenate Tintin. După cum ştiu toţi fanii, prietenul acestuia, căpitan de vas, nu se desparte niciodată de pipă. Dar televiziunea turcă a avut grijă să i-o mascheze. Din păcate, n-a făcut la fel cu un alt personaj, un răufăcător care fuma ţigară după ţigară.

Iar sancţiunea a venit imediat. Un singur membru al Consiliului a fost mai îngăduitor.

Deşi turcii sunt cunoscuţi ca fumători înrăiţi, autorităţile au urmat exemplul altor ţări europene şi au interzis fumatul nu doar pe micile ecrane ci şi în restaurante şi cafenele. Sancţionarea lui Tintin este, însă, considerată excesivă atât de experţi cât şi de telespectatorii obişnuiţi.

Anul trecut, un alt post a primit aceeaşi sancţiune pentru un serial american cu personaje care fumau.Postul s-a adresat, însă, justiţiei care a anulat amenda. Consiliul audiovizualului a făcut apel iar procesul continuă.

Antena 3

×
Subiecte în articol: turcia fumat televiziune amenda
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close