Antena 3 Externe Turiștii români au luat cu asalt Grecia. Presa elenă declară 2021 ”anul românilor”

Turiștii români au luat cu asalt Grecia. Presa elenă declară 2021 ”anul românilor”

de Alexandra Ionescu    |    23 Iul 2021   •   12:51
Turiștii români au luat cu asalt Grecia. Presa elenă declară 2021 ”anul românilor”
Sursa foto: Pixabay

Publicația elenă Voria, anunță că turiștii români sunt tot mai prezenți în destinațiile de vacanță din Grecia.

Anul acesta, românii, par să fi inundat Grecia. Ppe lângă destinațiile lor preferate din nordul Greciei (Halkidiki, Thassos, Samothrace, Pieria, Kavala) au invadat și Insulele Ionice, dar și insulele din Golful Saronic și Peloponez, cu accent pe Nafplio.

Este caracteristic faptul că în zilele precedente pe insule precum Lefkada auzeai aproape exclusiv românește. 

În Zakynthos sau Kefalonia, dar și în orașe precum Argos, Nafplio sau Tolo de coastă, locuitorii au subliniat că „anul acesta am fost plini de români ".

”România este o țară cu 19,5 milioane de locuitori. Aproape 1,4 milioane dintre ei călătoresc în țara noastră în fiecare an, făcând din Grecia destinația nr. 1 pentru turiștii români”, potrivit publicației elene Voria.

Potrivit datelor Băncii Greciei și ale unui studiu realizat de Institutul Asociaţiei Companiilor de Turism din Grecia, România este prima piață în ceea ce privește încasările de călătorie de la turiştii care vin pe cale rutieră, cu o tendință ascendentă constantă în ultimii ani, până în 2019. 73,3% din veniturile totale încasate de Grecia de la turiştii români provin din turismul rutier.

Majoritatea turiștilor români au un nivel economic și educațional ridicat, aleg cazare de 3 și 4 stele, de obicei călătoresc cu familiile, în special pe cale rutieră.

Ei consumă produse și servicii, participă la activități, susţinând astfel piața locală a excursiilor, gastronomiei și divertismentului.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close