Antena 3 CNN Externe Ucraina întrerupe legăturile cu Coreea de Nord din cauza recunoașterii independenței regiunilor separatiste

Ucraina întrerupe legăturile cu Coreea de Nord din cauza recunoașterii independenței regiunilor separatiste

Ucraina a întrerupt relațiile cu Coreea de Nord miercuri din cauza recunoașterii de către Phenian a celor două republici separatiste autoproclamate din estul Ucrainei.

Ucraina întrerupe legăturile cu Coreea de Nord din cauza recunoașterii independenței regiunilor separatiste
Sursa foto: Volodomir Zelenski/Facebook
de Alexandra Ionescu    |    13 Iul 2022   •   23:01

”Considerăm această decizie ca o încercare a Phenianului de a submina suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, a declarat Ministerul de Externe al Ucrainei într-un comunicat pe site-ul său.

Miercuri, Coreea de Nord a recunoscut independența celor două republici din estul Ucrainei, Lugansk și Donetțk, după cum a declarat șeful RDP Denis Pushilin pe pagina sa de Instagram: ”Republica Populară Democrată Coreea a recunoscut astăzi Republica Populară Donețk”.

”Statutul internațional al Republicii Populare Donețk și statutul ei continuă să se întărească. Aceasta este o altă victorie pentru diplomația noastră”.

Pushilin a mulțumit RPDC pentru ”sprijinul semnificativ al oamenilor din Donbass” și și-a exprimat încrederea în dezvoltarea relațiilor bilaterale. 

×
Subiecte în articol: Ucraina donetk Coreea de Nord Lugansk
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close