Udrea: Promovarea Cetăţii Rupea va începe după finalizarea lucrărilor de reabilitare, peste doi ani

17 Apr 2010   •   17:01
Udrea: Promovarea Cetăţii Rupea va începe după finalizarea lucrărilor de reabilitare, peste doi ani udrea

Ministrul Turismului şi Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, a declarat, sâmbătă, că este pentru prima dată când vizitează Cetatea Rupea din judeţul Braşov, potrivit Mediafax.

Obiectivul istoric, care în prezent este o ruină, va fi deschis turiştilor peste doi ani, la finalizarea proiectului de reabilitare ce necesită fonduri de 30,8 milioane lei.

Udrea a vizitat cetatea şi i-a fost prezentat proiectul de reabilitare a acesteia.
"Trebuie să introducem şi această cetate în programul turistic al cetăţilor fortificate din Transilvania. După finalizarea lucrărilor de reabilitare, care vor dura doi ani, vom începe promovarea acestui nou produs turistic", a spus Udrea.

Lucrările de reabilitare a cetăţii au fost demarate la începutul lunii aprilie şi vor fi finalizate în doi ani.

Primarul localităţii Rupea, Flavius Dumitrescu, a declarat că au existat numeroase probleme la începutul derulării contractului de reabilitare deoarece procedura de achiziţie publică a fost foarte laborioasă, iar multe dintre firmele care au participat la licitaţii pentru lucrări au depus contestaţii.

Proiectul de reabilitare a Cetăţii Rupea este finanţat prin Axa 3.2.1 a Programului operaţional regional (POR) şi va costa 30,8 milioane de lei, din care 2% reprezintă cofinanţarea administraţiei locale.

Cetatea este închisă turiştilor, însă primarul crede că după introducerea cetăţii în circuitul turistic, alături de bisericile fortificate precum Castelul Bran şi Sighişoara, monumentul va atrage între 20.000 şi 30.000 de vizitatori annual.

Prima menţiune documentară a Cetăţii Rupea datează încă din secolul al XIV-lea, iar de-a lungul timpului aceata a suferit diverse modificări, potrivit istoricului Adrian Rusu, care se ocupă cu reabilitarea cetăţii.

După vizita de la Rupea, ministrul Elena Udrea a plecat spre judeţul Mureş, unde va vizita staţiunile Sovata - Praid.

Antena3.roParteneri
x close