Antena 3 CNN Externe UE pune la colț Malta, în urma închiderii granițelor pentru nevaccinați

UE pune la colț Malta, în urma închiderii granițelor pentru nevaccinați

Comisia Europeană vrea să convingă Malta să deschidă frontierele pentru persoanele nevaccinate, a declarat luni comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders, conform Mediafax.

UE pune la colț Malta, în urma închiderii granițelor pentru nevaccinați
de Alexandru Negrici    |    12 Iul 2021   •   16:52

Didier Reynders a reamintit că adoptarea certificatului de sănătate de către UE este obligatoriu pentru ţările membre.

„Au fost două decizii: certificatul pe care l-am pus în aplicare şi care este obligatoriu pentru toate statele europene, ca dovadă în ceea ce priveşte boala. Şi apoi există o recomandare adoptată de cele 27 de state, care pleacă de la ideea că paşaportul este suficient, cu excepţia cazului în care situaţia de sănătate s-ar detreriora”, a explicat comisarul.

"Prin urmare, vom discuta cu Malta, astfel încât să accepte testele PCR. În funcţie de nivelul de contaminare cu varianta Delta, este normal să reluăm testarea şi carantina, dar fără interdicţie de călătorie", a adăugat Didier Reynders.

Malta a anunţat vineri că va fi prima ţară din Uniunea Europeană care îşi va închide graniţele pentru călătorii nevaccinaţi, în încercarea de a limita creşterea cazurilor de Covid-19.

Malta, cu 500.000 de locuitori, are cea mai mare rată de vaccinare din UE, 79% din populaţia adultă primind ambele doze de vaccin.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana Malta
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Casa Albă amână cu 16 luni onorarea contractelor de armament
x close