Antena 3 CNN Externe Umor britanic: Regatul ar putea relansa economia cu ajutorul cerşetorilor minori români

Umor britanic: Regatul ar putea relansa economia cu ajutorul cerşetorilor minori români

Umor britanic: Regatul ar putea relansa economia cu ajutorul cerşetorilor minori români
Sursa foto: Foto: photographersdirect.com
22 Oct 2011   •   13:43
Marea Britanie ar putea să îşi relanseze economia dacă ar aduce la Londra, pentru un an de zile, 1,5 milioane de cerşetori minori din România, de pe urma cărora să obţină impozite în valoare totală de 75 de miliarde de lire sterline, se arată într-un articol ironic al publicaţiei FX-MM.

Un cerşetor român de patru ani poate câştiga, într-un an în Londra, circa 100.000 de lire sterline, conform unui documentar prezentat de BBC.

"BBC a dat întâmplător peste o modalitate de a relansa economia (britanică - n.r.). Din populaţia de 22 de milioane a României, 1,5 milioane sunt copii de patru ani. Dacă ar lua cu toţii o pauză de un an la Londra ar putea câştiga împreună 150 de miliarde de lire sterline. Ar fi taxaţi cu 50%, ca persoane cu venit ridicat, astfel că le-ar rămâne copiilor suficienţi bani pentru a-şi cumpăra o locuinţă înainte de a merge la şcoală, iar partea de 75 de miliarde de lire sterline din taxe ar putea fi folosită de Banca Angliei pentru a cumpăra de două ori mai multe obligaţiuni decât intenţionează acum, dublând astfel efectul benefic asupra economiei", se arată în articol.

"Documentarul nu explică dacă oportunităţile de a obţine atâţia bani din cerşit se regăsesc în Uniunea Europeană doar la Londra. Se poate presupune, de exemplu, că nu există în România", mai scrie publicaţia.

BBC a difuzat recent un documentar, "Viaţa secretă a copiilor cerşetori din Marea Britanie", în care prezintă cazurile unor copii romi de origine română urmăriţi timp de mai multe luni pe străzile din Londra de reporterii emisiunii Panorama.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close