Antena 3 CNN Externe Un american, condamnat la doi ani de închisoare pentru insultarea regelui Tailandei

Un american, condamnat la doi ani de închisoare pentru insultarea regelui Tailandei

Un american, condamnat la doi ani de închisoare pentru insultarea regelui Tailandei
Sursa foto: Foto: mediaoutrage.com
de N.B.    |    08 Dec 2011   •   09:47

Un tribunal tailandez l-a condamnat pe un american, originar din Tailanda, la doi ani şi jumătate de închisoare pentru insultarea monarhiei, informează CNN.

Scrierea şi publicarea articolelor care insultă monarhia tailandeză sunt activităţi care pot aduce o sentinţă de până la 20 de ani de închisoare în ţara budistă, dar Joe W. Gordon, a cooperat cu investigatorii şi a pledat "vinovat" primind o pedeapsă mai indulgentă.

În vârstă de 54 de ani, americanul a postat, în luna mai, pe blogul personal, un link care conţine o bigrafie neautorizată a regelui Tailandei. Începând de atunci, el a fost reţinut fără posibilitatea de eliberare pe cauţiune.

Avocatul americanului a declarat că acesta va căuta să primească amnistie regală, regele Bhumibol Adulyadej dovedindu-se îngăduitor cu străinii în trecut.

Bărbatul a declarat că "un american are drepturi şi libertatea de a se exprima. În Tailanda există limitarea  exprimării opiniei".

Tailanda este una dintre ţările cu cele mai dure legi împotriva celor care defăimează, insultă sau ameninţtă familia regală.

×
Subiecte în articol: casa regala monarhie rege american inchisoare
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close