Antena 3 CNN Externe Un an de închisoare în California este mai scump decât un an la Harvard 

Un an de închisoare în California este mai scump decât un an la Harvard 

Un an de închisoare în California este mai scump decât un an la Harvard 
31 Mai 2018   •   17:31

Costul pentru încarcerarea un prizonier în California se ridică la fabuloasa sumă de 75,560$ pentru un an. Această sumă este de ajuns să plătească costurile pentru un an la Harvard, și să mai rămână bani și pentru mâncare pe lângă.  

Planul de cheltuieli al guvernatorului Jerry Brown pentru anul fiscal care începe la 1 iulie, include o sumă record de 11,4 miliarde de dolari pentru departamentul de corecții, estimând în același timp că vor fi cu 11,500 mai puțini deținuți în patru ani, deoarece alegătorii au aprobat, în noiembrie, eliberarea rapidă a mai multor prizonieri. 
  
Prețul pentru fiecare deținut s-a dublat din 2005 până acum, chiar și după ordinele judecătoresti legate de supra aglomerare care au redus deținuții cu aproximativ un sfert. Salariile și beneficiile pentru gardienii penitenciarelor și furnizorii de servicii medicale din închisori au condus la această mărire în costul închisorii.  
  
La această sumă, California are acum cel mai mare cost pentru prizonieri, care este cu 2,000 de dolari mai mare decât unui an la Harvard.  

Sursă: LA Times 

×
Subiecte în articol: california inchisoare
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close