Antena 3 CNN Externe Un avion de luptă MiG-31 s-a prăbuşit

Un avion de luptă MiG-31 s-a prăbuşit

Un avion de luptă MiG-31 s-a prăbuşit
Sursa foto: Foto: pixabay.com
19 Sep 2018   •   19:00

Un avion de luptă MiG-31, model despre care armata rusă a anunţat că va fi echipat cu rachete hipersonice de tip Kinjal - menţionate printre cele mai moderne arme ruse de către preşedintele Vladimir Putin în discursul său despre Starea Naţiunii la 1 martie - s-a prăbuşit miercuri în timpul unui zbor de antrenament în regiunea Nijni Novgorod (vest), informează Interfax şi newsru.com.

Echipajul a reuşit să se catapulteze, viaţa celor doi piloţi nefiind în pericol.

"Zborul era efectuat fără muniţie la bord, avionul a căzut într-o zonă nelocuită, nu există distrugeri la sol. Potrivit datelor preliminare, cauza accidentului ar fi o defecţiune tehnică", menţionează Ministerul Apărării rus într-un comunicat.

O Comisie a Ministerului Apărării s-a deplasat la faţa locului pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului. Înainte de prăbuşire, aparatul a luat foc.

Serviciul de presă al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă din regiunea Nijni Novgorod a precizat că avionul a căzut la o distanţă de 17 km de baza militară "Savasleika" de care aparţinea, într-o zonă împădurită.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: avion lupta Rusia prabusit
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close