Antena 3 CNN Externe Un avion norvegian s-a întors la punctul de plecare, la sute de kilometri distanţă, pentru ca piloţii să nu depăşească programul

Un avion norvegian s-a întors la punctul de plecare, la sute de kilometri distanţă, pentru ca piloţii să nu depăşească programul

Un avion norvegian s-a întors la punctul de plecare, la sute de kilometri distanţă, pentru ca piloţii să nu depăşească programul
Sursa foto: Foto: AFP
de S.T.    |    01 Noi 2012   •   15:05

Un avion norvegian care transporta 40 de pasageri şi-a întrerupt aterizarea şi s-a întors la punctul de plecare, la sute de kilometri distanţă, pentru a evita ca echipajul să depăşească programul de muncă regulamentar, a informat joi presa norvegiană, relatează AFP.

Aparatul companiei regionale Wideroe, proprietatea grupului SAS, trebuia să aterizeze la Mosjoen, un oraş mic din nordul Norvegiei, dar s-a întors la Trondheim, situat la o distanţă de aproximativ 300 de kilometri mai la sud, potrivit publicaţiei locale Rana Blad.

"Imediat după, însuşi comandantul de bord a spus prin difuzoare că este complet incredibil, dar a decis să se întoarcă", a mărturisit un pasager, Steinar Henriksen.

"Din nefericire, avionul a decolat cu un echipaj al cărui program de muncă se apropia de sfârşit. Avem orare de muncă strict impuse de către autorităţi şi pe care nu putem să le depăşim", a declarat un purtător de cuvânt al companiei Wideroe, Richard Kongsteien, pentru publicaţie.

 "Dacă avionul ateriza, ar fi trebuit să rămână blocat la Mosjoen pentru că nu avea echipaj de rezervă acolo şi programul aparatului din acea seară ar fi fost anulat", a spus el, precizând că asta ar fi afectat mai mult de 200 de pasageri, în loc de 40.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close