Antena 3 CNN Externe Un băiețel de patru ani, bolnav de pneumonie, forțat să doarmă pe podea într-un spital. Adevărul despre știrea care a revoltat o lume întreagă

Un băiețel de patru ani, bolnav de pneumonie, forțat să doarmă pe podea într-un spital. Adevărul despre știrea care a revoltat o lume întreagă

Un baietel in varsta de doar patru ani, suspect de pneumonie, ar fi fost fortat sa doarma pe podeaua rece a unui spital, pentru ca nu erau paturi libere. Numai că lucrurile nu stau chiar așa.

Un băiețel de patru ani, bolnav de pneumonie, forțat să doarmă pe podea într-un spital. Adevărul despre știrea care a revoltat o lume întreagă
Sursa foto: foto: imagine de arhivă Pixabay
11 Ian 2020   •   16:30

Imaginea unui copil care cu pneumonie care ar fi fost forțat să doarmă pe podeaua rece a unui spital a stârnit furie în Marea Britanie. Numai că lucrurile stau puțin difierit, relatează presa britanică. Imaginea care a facut inconjurul lumii si a starnit un val de revolta pe internet a fost surprinsa la un spital din Leeds, Anglia.

Micutul ar fi asteptat mai bine de opt ore ca sa beneficieze de ingrijiri medicale, iar potrivit declaratiilor facute de mama acestuia, patru dintre ele le-a petrecut pe podea, unde i-a intins o geaca. „A fost haos. Sistemul medical e in colaps. Nu sunt suficiente paturi,” ar fi spus mama lui Jack, Sarah Williment, potrivit Independent.co.uk.

O secretară medicală a susținut că contul ei de Facebook a fost piratat după ce a fost folosit pentru a posta informații false privind o fotografie a unui băiat bolnav aflat pe podea la Infirmeria Generală Leeds.

Femeia a refuzat să posteze afirmația potrivit căreia mama lui Jack Williment-Barr, în vârstă de patru ani, l-a plasat pe podea special pentru a face fotografia care a devenit simbolică a problemelor NHS (Sistemul Național de Sănătate, n.red) după ce a apărut pe prima pagină din Daily Mirror.

„ Nu sunt o asistentă medicală și, cu siguranță, nu cunosc pe nimeni din Leeds ", a spus femeia, al cărei nume este păstrat anonim pentru că spune că a primit amenințări cu moartea. "Am fost nevoit să șterg totul, deoarece am avut amenințări cu moartea pentru mine și copiii mei."

Imaginea încă poate fi văzută aici.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close