Antena 3 CNN Externe Un caz suspect de Ebola, înregistrat în centrul Italiei

Un caz suspect de Ebola, înregistrat în centrul Italiei

Un caz suspect de Ebola, înregistrat în centrul Italiei
09 Sep 2014   •   15:57

O femeie de origine nigeriană care a revenit recent în Italia a fost spitalizată marţi cu simptome similare celor ale infectării cu virusul Ebola, a anunţat serviciul de presă al administraţiei din regiunea Marche, din centrul ţării, scrie AFP.
   
"Este o nigeriană care s-a întors în urmă cu câteva zile din Nigeria. Ea prezintă simptome care ar putea fi cele ale Ebola. Ea trebuie spitalizată într-o instituţie din Ancone, al cărei centru de boli infecţioase este un punct de referinţă pentru acest gen de probleme în regiunea noastră", a explicat serviciul de presă.
   
Analizele urmează să determine natura exactă a bolii de care suferă femeia. Nici un caz de Ebola nu a fost confirmat până în prezent în Italia.
   
În prezent nu mai există nici un zbor direct între Italia şi ţările cele mai afectate de epidemie, care a determinat Ministerul italian al Sănătăţii să consolideze controalele la posturile de frontieră, pe aeroporturi şi în porturi.
   
Epidemia de Ebola, cea mai gravă de la apariţia virusului în 1976, a provocat deja peste 2.000 de decese de la începutul anului în Liberia, Sierra Leone şi Guineea. Nigeria a înregistrat la rândul său şapte decese din 18 cazuri confirmate.

×
Subiecte în articol: Ebola Nigeria
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close