Antena 3 CNN Externe Un celebru balerin rus și-a tatuat portretul lui Putin: "Îmi doresc ca el să devină liderul lumii". Artistul este în România zilele acestea

Un celebru balerin rus și-a tatuat portretul lui Putin: "Îmi doresc ca el să devină liderul lumii". Artistul este în România zilele acestea

Ucraineanul Sergei Polunin, unul dintre cei mai mari balerini ai tuturor timpurilor și cel care a șocat anii trecuți prin tatuarea lui Putin pe piept, este prezent în România zilele acestea.

Un celebru balerin rus și-a tatuat portretul lui Putin: "Îmi doresc ca el să devină liderul lumii". Artistul este în România zilele acestea
Sursa foto: Twitter
de Alexandru Negrici    |    30 Iul 2021   •   20:48

Artistul a susținut un spectacol joi seara, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), la finalul căruia a făcut o serie de declarații.

Polunin a spus că își dorește ca occidentalii să fie "mai toleranţi", fiind de părere că în Occident, spre deosebire de Rusia, persoanele "se ofensează aşa de uşor".

El a adăugat că, "în Rusia, profesorii spun uneori lucruri pentru care în Anglia ar fi daţi în judecată, ar fi daţi afară".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Balerinul este autorul unor declarații care i-au afectat serios cariera, în trecut.

Unul dintre gesturile cele mai controversate ale artistului a fost să-și tatueze bustul lui Vladimir Putin pe piept. 

El a explicat ulterior cât de mult îl apreciază pe Putin, despre  care și-ar dori să devină "liderul lumii". 

Polunin a declarat la finalul spectacolului de la TIFF că îşi asumă complet alegerile. "Dacă fac o greşeală, îmi asum vina. Este responsabilitatea mea, eu am ales. Nu am vrut să mă scuz. E ca şi cum faci ceva şi apoi Vai, scuze!. Atunci de ce ai zis ce ai zis?", a completat el.

Acesta este un fan pătimaș al președintelui extremist Vladimir Putin, motiv pentru care este puțin agreat în Ucraina, țara lui natală.

Printre alte declarații ale sale fașă de Vladimir Putin, acesta a mai spus, u ocazia unei zile ale sale de naștere: "Toate urările pe care mi le trimiteți de ziua le voi trimite lui Putin, pentru că văd lumină când mă uit la el"

Tot acesta a scris pe Instagram că se roagă ca Putin să devină "liderul lumii", pentru că "va fi victoria finală împotriva răului"

La câteva zile după aceste postări, ucraineanul și-a descoperit desenul de pe piept în fața lumii. "Le mulțumesc lui Vladimir Putin și tuturor celor care sunt de partea binelui", a scris în dreptul pozei cu tatuajul.

Oamenii din Ucraina au început să îl privească foarte rău mai ales după ce Polunin a ținut un spectacol în Crimeea, pe care Putin a anexat-o în 2014. 

"Ucraina mi-a transmis că nu mă mai pot întoarce. Am fost pus pe o listă cu teroriști și criminali de război", a spus Polunin. 

Ironic este că nici Putin nu-l iubește prea tare sau cel puțin nu în egală măsură. "Administrația rusă mi-a transmis să nu mai poluez spațiul media din țara lor", a declarat artistul la un moment dat.

×
Subiecte în articol: Rusia Vladimir Putin
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close