Antena 3 CNN Externe Un eurodeputat britanic a fost dat afară din PE, după ce a insultat un coleg

Un eurodeputat britanic a fost dat afară din PE, după ce a insultat un coleg

Un eurodeputat britanic a fost dat afară din PE, după ce a insultat un coleg
Sursa foto: Foto: Mediafax
24 Noi 2010   •   14:18

Un eurodeputat britanic a fost dat afară din Parlamentul European, după ce a comparat discursul unui coleg german cu cel al naziştilor. Declaraţiile oficialului au fost clasificate drept „eurofobe”, informează AFP.

Incidentul s-a petrecut în cadrul unei dezbateri asupra crizei economice. Eurodeputatul german Martin Schulz, preşedintele grupului socialiştilor, apăra necesitatea ca ţările europene să acţioneze împreună. Godfrey Bloom, eurodeputat în cadrul Partidului pentru Independenţa Marii Britanii (UKIP), l-a apostrofat pe Schulz, fără ca declaraţiile sale să poată fi auzite de public.

"Tocmai a spus „Ein Volk, ein Reich, ein Führer? (un popor, un imperiu, un lider, deviza Germaniei naziste). Iată ce am auzit eu!", a exclamat Martin Schulz.

Germanul nu a negat declaraţiile, iar în momentul în care a fost rugat de către preşedintele Parlamentului să-şi ceară scuze, Bloom a refuzat, adăugând că Martin Schulz este "un fascist nedemocratic". Ulterior, britanicul a fost rugat să părăsească Parlamentul.

×
Subiecte în articol: Martin Schulz
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close