Antena 3 CNN Externe Un LANSATOR de rachete nord coreean este ÎN POZIŢIE DE TRAGERE

Un LANSATOR de rachete nord coreean este ÎN POZIŢIE DE TRAGERE

Un LANSATOR de rachete nord coreean este ÎN POZIŢIE DE TRAGERE
Sursa foto: Foto: AFP
11 Apr 2013   •   15:15

Un lansator de rachete nord-coreean a fost amplasat în poziţie de tragere, cu focoasele aşezate vertical, anunţă agenţia Kyodo, citând un oficial al Apărării nipone.

Guvernul japonez este în alertă maximă, având informaţii care sugerează că Phenianul va lansa o rachetă balistică, transmite aceeaşi agenţie, preluată de Reuters.

Minstrul Apărării de la Tokyo, Itsunori Onodera, a spus că administraţia niponă "adună şi pune cap la cap informaţii variate, care denotă o stare certă de tensiune".

Guvernul taiwanez a fost primul care şi-a avertizat cetăţenii să evite călătoriile în Coreea de Sud, pe fondul accentuării alarmante a situaţiei din regiune.

Câteva sisteme defensive de tip Patriot Advance Capability-3 au fost deja instalate în Japonia. Tokio a declarat ferm că va doborâ orice rachetă trasă din Coreea de Nord, dacă aceasta devine o ameninţare pentru teritoriul nipon.

Sistemul Patriot Advance Capability-3, amplasat  ieri în preajma Ministerului de Apărare japonez/ Foto Reuters

Yonhap,  agenţia de ştiri sud-coreeană,  a citat ieri o sursă guvernamentală, care spunea că Phenianul se pregăteşte de o lansare multiplă a rachetelor cu rază scurtă de acţiune, Scud şi Rodong. Pe lângă acestea, aceeaşi sursă militară de la Seul a precizat:
"Există semne clare care sugerează că Nordul ar putea lansa simultan rachete Scud, Musudan şi Nodong" (n.r. ultimele două cu rază medie şi lungă)

Rachetele balistice de care dispune Coreea de Nord şi raza lor de acţiune

Starea de alertă militară a evoluat la stadiul Watchcon 2 şi reflectă percepţia americană faţă de ameninţarea nord-coreeană.
Pe lângă forţele militare desfăşurate deja în regiunea Peninsulei Coreene, Statele Unite au deplasat şi două distrugătore Aegis dotate cu radare SPY-1.




×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close