Antena 3 CNN Externe Un miliardar excentric vrea să construiască Titanic II. Vezi cine e şi când va fi gata

Un miliardar excentric vrea să construiască Titanic II. Vezi cine e şi când va fi gata

Un miliardar excentric vrea să construiască Titanic II. Vezi cine e şi când va fi gata
Sursa foto: Foto: titanicuniverse.com
30 Apr 2012   •   20:31

Un magnat al mineritului din Australia a angajat o firmă de stat din China să construiască o replică fidelă a celebrului Titanic, care să beneficieze însă de toate facilităţile tehnologiei moderne, specifice secolului XXI, scrie CNN.

Clive Palmer, un magnat al mineritului din Queensland, cu bune relaţii de afaceri cu piaţa chineză a semnat un contract cu  CSC Jinling Shipyard în vederea construirii navei.

Vasul va fi gata în 2016 când va parcurge prima cursa între Londra şi New York. Costurile acestui proiect nu au fost făcute publice.

“Va fi la fel de luxos ca originalul, dar evident va avea cea mai nouă tehnologie a momentului şi cele mai noi sisteme şi echipamente de navigare şi securitate" a declarat Palmer. Apoi a continuat: “Normal că se va scufunda dacă îi faci o gaură”, ca răspuns la aşteptata comparaţie cu originalul.

Caietul de sarcini prevede ca Titanic II să respecte întocmai gabaritul navei originale, nava care la vremea sa era considerată imposibil de scufundat dar care în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, în urma unei coliziuni cu un aisberg, s-a scufundat în Atlanticul de Nord.

Clive Palmer, care a intrat recent pe piaţa turismului, plănuieşte să îşi construiască o flotă de vase de lux.





×
Subiecte în articol: New York China contract Australia turism
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close