Antena 3 CNN Externe Un nou masacru este pe cale să fie comis în Homs. Oraşul sirian va fi asediat de peste 30.000 de soldaţi

Un nou masacru este pe cale să fie comis în Homs. Oraşul sirian va fi asediat de peste 30.000 de soldaţi

Un nou masacru este pe cale să fie comis în Homs. Oraşul sirian va fi asediat de peste 30.000 de soldaţi
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
16 Iun 2012   •   23:55

Consiliul naţional sirian (CNS), principala coaliţie a opoziţiei, a avertizat sâmbătă că un nou masacru se pregăteşte la Homs, afirmând că 30.000 de soldaţi şi membri ai miliţiilor pro-guvernamentale vor asedia acest oraş din Siria, relatează AFP.
   
"Forţele regimului au intensificat bombardamentele asupra Homs într-un mod inedit", a indicat CNS într-un comunicat, adăugând că trupele "se pregătesc să lanseze un atac sălbatic care poate duce la masacrarea locuitorilor ce se mai află în oraş".
   
CNS a contactat statele membre ale grupului Prietenii Siriei solicitându-le să "oprească masacrul care se pregăteşte". Acesta a solicitat de asemenea Consiliului de Securitate ONU să "protejeze Homs şi alte regiuni siriene vizate" de forţele regimului.
   
Consiliul naţional sirian a "avertizat ONU şi membrii Consiliului de Securitate cu privire la pericolele tăcerii şi lipsei de măsuri coercitive, în timp ce un genocid şi crime împotriva umanităţii sunt în curs de a fi comise".
   
Regimul Bashar al-Assad, a adăugat CNS, "profită de divizia comunităţii internaţionale" pentru a obţine "timpul de care are nevoie" pentru a înlătura contestarea începută în martie 2011.
   
Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) îi solicitase anterior secretarului general al ONU Ban Ki-moon să "intervină imediat pentru a opri bombardamentele constante asupra cartierelor din Homs cu scopul de a evacua peste 1.000 de familii înconjurate, care includ femei şi copii".
   
În acest bastion al contestării, ţintă a bombardamentelor violente, cinci civili au fost ucişi sâmbătă în cartierele Khaldiye, Bab Tadmor şi Juret al-Chiyah, a indicat ONG-ul într-un comunicat.
   
Comitetele locale de coordonare (LCC) care organizează mobilizarea la faţa locului, au raportat de asemenea "puternice explozii în cartierul Hamidiye şi în piaţa din Homs, unde forţele de securitate trag focuri de mitralieră asupra magazinelor".
   


×
Subiecte în articol: homs Siria opoziţia siriană
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close