Antena 3 CNN International News Un om a fost arestat după ce a huiduit la imnul Chinei, în timpul Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Un om a fost arestat după ce a huiduit la imnul Chinei, în timpul Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Poliția din Hong Kong a arestat un bărbat după ce ar fi huiduit imnul național chinez în timp ce urmărea o ceremonie de decernare a premiilor olimpice în interiorul unui centru comercial, au declarat vineri autoritățile.

Un om a fost arestat după ce a huiduit la imnul Chinei, în timpul Jocurilor Olimpice de la Tokyo
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    30 Iul 2021   •   17:47

Bărbatul în vârstă de 40 de ani a fost acuzat că a „insultat” imnul Chinei, redat la Jocurile Olimpice în momentul în care spadasinul din Hong Kong, Edgar Cheung, a câștigat prima medalie de aur din ultimii 25 de ani pentru regiunea controlată de Beijng.

Bărbatul, care s-a identificat ca fiind jurnalist, a fost arestat sub suspiciunea că a încălcat Ordonanța imnului național, care a intrat în vigoare în iunie anul trecut. Acuzația prevede o pedeapsă maximă de trei ani închisoare.

Vineri, în cadrul unui briefing de presă, un ofițer de poliție a declarat că arestarea a fost făcută după ce bărbatul ar fi huiduit imnul național și a scandat lozinci pentru a insulta regimul comunist.

Poliția a spus că bărbatul a afișat, de asemenea, un steag colonial britanic din Hong Kong, adăugând că scopul său era de a incita la ură și de a politiza Jocurile Olimpice.

De asemenea, polițiștii au declarat că au găsit în posesia jurnalistului alte 10 steaguri britanice din Hong Kong de dimensiuni diferite, adăugând că vor continua să investigheze dacă încălcarea legii a mai fost înfăptuită și de alte persoane prezente în centrul comercial care a transmis competiția sportivă.

De la predarea din 1997, sportivii din Hong Kong au concurat la Jocurile Olimpice sub numele de „Hong Kong, China”.

În timp ce Hong Kong își folosește steagul regional în jocuri, imnul chinezesc este cântat atunci când sportivii câștigă medalii de aur.

Cheung a fost prima persoană care a câștigat o medalie de aur la Jocurile Olimpice, de la predarea Hong Kong-ului până în ziua de astăzi.

Medalia de aur anterioară, câștigată de Lee Lai-shan în 1996, a fost celebrată cu imnul național britanic, „God Save the Queen”.

×
Subiecte în articol: Tokyo China hong kong
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close