Antena 3 CNN Externe Un preot a furat 700.000 de euro din banii enoriașilor

Un preot a furat 700.000 de euro din banii enoriașilor

Un preot a furat 700.000 de euro din banii enoriașilor
Sursa foto: Foto: freeimages.com
03 Dec 2015   •   17:18

Un preot dintr-o localitate franceză este acuzat că a furat 700.000 de euro din banii enoriaşilor. A băgat în buzunar bani din donaţii, bani pentru lumânări, bani destinaţi lucrărilor pentru întreţinerea bisericii, practic orice ban ce ajungea în parohia lui. Preotul şi-a recunoscut faptele şi, spre surprinderea tuturor, a înapoiat aproape tot prejudiciul.

Aproape un sfert de secol a durat ospăţul preoţesc pe banii enoriaşilor. Din 1987 şi până s-a retras, în 2013, preotul René Heuillet şi-a însuşit sume frumuşele din donaţii şi vânzări. În medie, peste 2.000 de euro pe lună. Şi nimeni nu a bănuit nimic.

Localnicii au fost şocaţi să afle că Procuratura a deschis un dosar de urmărire penală pe numele fostului preot. Îl acuză de furt, iar dovezile au fost atât de convingătoare, încât prelatul a făcut mărturisiri complete.

Succesorul preotului este cel care a alertat autorităţile. A descoperit nereguli în registrele contabile. Culmea e că bărbatul nici nu a apucat să se bucure de banii obţinuţi fraudulos. Când i-au îngheţat conturile, procurorii au descoperit că omul bisericii deţinea 656 de mii de euro. Procesul începe în ianuarie 2016.

Sursă: observator.tv

×
Subiecte în articol: preot hot furt
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close