Antena 3 CNN Externe Un profesor din Rusia s-a căsătorit cu o fostă elevă. Motivul este incredibil

Un profesor din Rusia s-a căsătorit cu o fostă elevă. Motivul este incredibil

Un profesor din Rusia s-a căsătorit cu o fostă elevă. Motivul este incredibil
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
26 Feb 2018   •   20:33

Un profesor de muzică din Rusia a fost condamnat pentru că a întreţinut raporturi sexuale cu o elevă minoră, a reuşit să evite trimiterea la închisoare întrucât s-a căsătorit cu acea tânără.

Iuri Bondarenko, în vârstă de 55 de ani, a fost condamnat luni la “un an de privare de libertate şi la o interdicţie de trei ani în exercitarea activităţii pedagogice” pentru faptul că a întreţinut raporturi sexuale cu o minoră mai tânără de 16 ani, care era eleva lui în momentul producerii faptelor, a precizat pentru AFP serviciul de presă al Tribunalului din cartierul Kirov din Sankt Petersburg.

Cu toate acestea, profesorul de muzică a reuşit să evite executarea condamnării, graţie unei dispoziţii din Codul Penal rus care stipulează faptul că o persoană condamnată pe baza acestui tip de acuzaţie şi aflată la prima încălcare a legii “poate să fie scutită de pedeapsă dacă se stabileşte că a încetat să fie periculoasă din punct de vedere social în urma căsătoriei sale cu partea lezată”.

Potrivit presei ruse, relaţia dintre şeful de orchestră şi eleva lui, în vârstă de 15 ani în momentul faptelor, a început în februarie 2015 şi a continuat până în noiembrie 2016, când părinţii adolescentei au descoperit adevărul şi au depus plângere în instanţă.

Tabloidul Komsomolskaia Pravda precizează că Iuri Bondarenko, după ce a încercat multă vreme să întârzie procesul, care a debutat în mai 2017, a divorţat de soţia lui în decembrie 2017 şi s-a căsătorit cu fosta lui elevă, devenită între timp majoră, în ianuarie 2018. El a putut astfel să beneficieze de acea dispoziţie din Codul Penal, evitând trimiterea la închisoare.

Reprezentanţii Liceului de arte din Sankt Petersburg au declarat pentru agenţia de presă Ria Novosti că Iuri Bondarenko nu mai face parte din corpul profesoral din cadrul acestei instituţii de învăţământ.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: profesor Rusia
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close