Antena 3 CNN Externe Un român a plănuit „ca în filme“ evadarea dintr-o închisoare spaniolă. Urma să „răpească un polițist cu ajutorul unui pistol adus de o dronă“

Un român a plănuit „ca în filme“ evadarea dintr-o închisoare spaniolă. Urma să „răpească un polițist cu ajutorul unui pistol adus de o dronă“

Un român și alți doi bărbați din Spania au plănuit să evadeze din penitenciarul din Cáceres, însă oamenii legii au dejucat planul lor.

Un român a plănuit „ca în filme“ evadarea dintr-o închisoare spaniolă. Urma să „răpească un polițist cu ajutorul unui pistol adus de o dronă“
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    27 Aug 2021   •   17:18

Funcționarii aflați de serviciu au împiedicat o posibilă tentativă de evadare a trei deținuți, a declarat joi sindicatul central CSIF într-un comunicat, în care relevă faptul că "se plănuia o evadare prin răpirea unui funcționar".

Sindicatul și instituția spaniolă care se ocupă de administrarea penitenciarelor afirmă că unul dintre cei trei deținuți implicați în acest caz este de naționalitate română, iar doi dintre deținuți sunt spanioli.

Unul dintre spaniol a avut intenția principală de evadare, iar ceilalți doi au fost complici.

Tot acesta își făcuse publică intenția de a evada, iar în celula lui ofițerii au găsit un telefon mobil și două țepușe. 

Un al doilea telefon mobil a fost găsit într-un coș de gunoi, însă nu s-a putut stabili dacă telefonul aparținea deținutului, potrivit Elperiodicoextremadura.com, informează știridiaspora.ro.

Unul dintre deținuții care urma să participe la operațiunea de evadare "intenționa să primească din exterior un pistol cu ajutorul unei drone" și cu arma de foc intenționa să "răpească un funcționar pentru a duce la bun sfârșit evadarea", se mai arată în comunicatul de presă.

Potrivit sindicatului, ceea ce s-a întâmplat este un eveniment care trebuie calificat drept "foarte grav" și care este încă o dovadă că centrul penitenciar "nu este echipat pentru a găzdui deținuți cu profilul de periculozitate precum cei care sosesc în ultima vreme".

 

 

×
Subiecte în articol: Spania
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close