Antena 3 CNN Externe Un soldat blocat pe munte timp de o săptămână a reușit să supraviețuiască făcând acest lucru. Salvamonțiilor nu le-a venit să creadă  

Un soldat blocat pe munte timp de o săptămână a reușit să supraviețuiască făcând acest lucru. Salvamonțiilor nu le-a venit să creadă  

Un soldat blocat pe munte timp de o săptămână a reușit să supraviețuiască făcând acest lucru. Salvamonțiilor nu le-a venit să creadă  
06 Aug 2018   •   16:40

Un soldat australian care a săpat o peșteră de zăpadă pentru a supraviețui condițiilor de îngheț timp de o săptămană pe un munte din Nouă Zeelandă, a fost salvat vineri. 

Autoritățiile de salvare au declarat că l-au salvat pe Terry Harch, de 29 de ani, de pe Muntele Aspiring, de pe Insula de Sud, în ceea ce au descris că fiind o salvare de „prindere și ridicare”, cu ajutorul a trei elicoptere. Elicopterele au transportat și patru salvamonți care au ajuns la Harch cu o zi mai devreme și încă doi care se aflau în drum spre el. 

Harch și-a parcat mașină vineri pentru a urca pe munte și era așteptat înapoi luni, conform autorităților.Un prieten l-a raportat dispărut în acea zi, iar mai târziu Harch a declanșat un semnal de urgență de pe munte. Autoritățile au declarat că soldatul a săpat o peșteră de zăpadă pentru a supraviețui înainte că salvamonții să ajungă la el joi. El suferise de răni minore.  

Coordonatorul misiunii de căutare și salvare din Nouă Zeelandă, Mike Roberts, a declarat că a reușit să trimită salvamonții și un paramedic cu elicopterul joi, în ciuda condițiilor proaste de vreme. El a spus că a fost uimitor faptul că Harch a reușit să se ridice și să facă cu mână când elicopterul a sosit. Autoritățiile au decis că a fost prea periculos să încerce o salvare în acea zi, deși au fost capabili să îi ofere soldatului hrană și băuturi calde necesare, precum și un cort.

După salvarea de vineri, Harch a fost transportat la un spital din orașul Dunedin. Autoritățile uimite au declarat că omul a supraviețuit în ciuda vânturilor puternice, zăpezii grele și temperaturilor care au ajuns până la minus 16 grade Celsius. 

Sursă: TIME  

×
Subiecte în articol: Noua Zeelanda
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close