Antena 3 CNN Externe Un tânăr a aflat pe TikTok crunta veste că are cancer. Urmăritorii i-au recomandat niște analize

Un tânăr a aflat pe TikTok crunta veste că are cancer. Urmăritorii i-au recomandat niște analize

Un tânăr de 22 de ani le-a mulțumit utilizatorilor TikTok care i-au văzut o umflătură pe tiroidă, ce s-a dovedit a fi un nodul canceros.

Un tânăr a aflat pe TikTok crunta veste că are cancer. Urmăritorii i-au recomandat niște analize
Sursa foto: TikTok
de Alexandru Negrici    |    23 Aug 2021   •   21:37

Aaroh Mankad, în vârstă de 22 de ani, din Seattle, a dezvăluit într-un videoclip recent că a suferit o intervenție chirurgicală de eliminare a părtii canceroase din tiroidă.

El a fost diagnosticat de medici după ce mai mulți utilizatori l-au îndemnat să facă acest pas.

„Oamenii de pe TikTok mi-a spus că aș putea avea cancer. Și se pare că au avut dreptate ”, a explicat Mankad într-o postare despre recenta sa operație, dezvăluind că și-a vizitat medicul doar din  „foarte multă precauție după ce i-au fost trimise avertismente de la utilizatorii care au subliniat că tiroida lui arăta „umflată ” sau „mărită”.

Potrivit lui Mankad, el a fost avertizat cu privire la boală după ce a postat un videoclip despre bugetul său, iar utilizatorii i-au atras atenția asupra unui nodul umflat în centrul gâtului.

„În primele mele două videoclipuri pe TikTok vorbeam doar despre bugetul meu, iar oamenii mi-au comentat sau mi-au spus că tiroida mea arăta puțin mărită și că ar trebui să o verific și că ar putea fi canceroasă”, a spus el.

Mankad a împărtășit apoi câteva capturi de ecran ale mesajelor pe care le-a primit, cu un utilizator care a scris într-un comentariu: „Hei! Îmi plac clipurile tale. Îmi pare rău dacă sar calul. Tiroida pare puțin umflată, te rog să o verifici. Poate fi doar mărită, dar în unele cazuri poate fi vorba despre cancer tiroidian”.

Alt utilizator l-a avertizat: „Tiroida ta pare cam umflată. S-ar putea să vrei să verifici acest lucru”.

Mankad a spus că a luat decizia de a-și vizita medicul din precauție după ce a primit avertismentele.

„Și așa, dintr-o abundență de precauție și doar pentru că devin neliniștin din cauza genului ăsta de lucruri, am mers și am făcut analize”, a continuat el.

„Și rapid, după câteva runde de teste și ultrasunete, am aflat că există șanse de 95% ca acel nodul pe care îl aveam să fie canceros.”

Tiroida este o glandă în formă de fluture la baza gâtului, sub mărul lui Adam. Eliberează hormoni care reglează ritmul cardiac, tensiunea arterială, temperatura corpului și metabolismul.

Există mai multe tipuri de creșteri care pot apărea pe glanda tiroidă.

Nodulii sunt de obicei necanceroși, doar 2 din 20 fiind canceroși.

Mankad a primit două opțiuni de tratament de la medicii săi: ar putea „să-și scoată întreaga tiroidă” sau să i se îndepărteze „doar nodulul canceros”.

„Am ales doar să scot partea canceroasă”, a declarat el, deoarece cealaltă opțiunea l-ar fi forțat să își administreze „hormoni tiroidieni sintetici pentru tot restul vieții”.

El a mărturisit că va încetini procesul de realizare de conținut pe TikTok în timp ce i se va vindeca operația.

×
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close