Un traficant de coarne de rinocer, condamnat la 40 de ani de închisoare în Africa de Sud

de S.T.    |    09 Noi 2012   •   22:25
Un traficant de coarne de rinocer, condamnat la 40 de ani de închisoare în Africa de Sud Sursa: green-report.ro

Un thailandez care făcea trafic cu coarne de rinocer, organizând false partide de vânătoare în Africa de Sud, a fost condamnat vineri, la Johannesburg, la 40 de ani de închisoare, cea mai dură sentinţă dată până acum în această ţară pentru o astfel de faptă, potrivit guardian.co.uk, citat de Mediafax.

Inculpatul, Chumlong Lemtongthai, a recunoscut că a participat la organizarea unor partide de vânătoare de rinoceri în Africa de Sud, angajând asiatici care să se dea drept vânători, pentru a obţine coarnele animalelor şi a le vinde pe piaţa neagră din Asia, în condiţiile în care exportul acestora este interzis.

Acesta şi-a cerut scuze pentru faptele sale, vineri, când şi-a primit sentinţa, cea mai dură dată până în prezent în Africa de Sud pentru un delict contra mediului înconjurător.

Pe de altă parte, acuzaţiile contra a trei sud-africani şi a doi asiatici din acelaşi proces au fost retrase fără nicio explicaţie.

Cererea tot mai mare din Asia pentru coarnele de rinocer, cărora li se atribuie proprietăţi curative şi de creştere a performanţelor sexuale, a dus la o creştere a braconajului, astfel că numai anul acesta în Africa de Sud au fost omorâte peste 450 de animale.

Cele mai multe cazuri de braconaj au loc în parcul naţional Kruger din nord-vestul ţării.

x close