Antena 3 CNN Externe Un traficant de coarne de rinocer, condamnat la 40 de ani de închisoare în Africa de Sud

Un traficant de coarne de rinocer, condamnat la 40 de ani de închisoare în Africa de Sud

Un traficant de coarne de rinocer, condamnat la 40 de ani de închisoare în Africa de Sud
Sursa foto: Sursa: green-report.ro
de S.T.    |    09 Noi 2012   •   22:25

Un thailandez care făcea trafic cu coarne de rinocer, organizând false partide de vânătoare în Africa de Sud, a fost condamnat vineri, la Johannesburg, la 40 de ani de închisoare, cea mai dură sentinţă dată până acum în această ţară pentru o astfel de faptă, potrivit guardian.co.uk, citat de Mediafax.

Inculpatul, Chumlong Lemtongthai, a recunoscut că a participat la organizarea unor partide de vânătoare de rinoceri în Africa de Sud, angajând asiatici care să se dea drept vânători, pentru a obţine coarnele animalelor şi a le vinde pe piaţa neagră din Asia, în condiţiile în care exportul acestora este interzis.

Acesta şi-a cerut scuze pentru faptele sale, vineri, când şi-a primit sentinţa, cea mai dură dată până în prezent în Africa de Sud pentru un delict contra mediului înconjurător.

Pe de altă parte, acuzaţiile contra a trei sud-africani şi a doi asiatici din acelaşi proces au fost retrase fără nicio explicaţie.

Cererea tot mai mare din Asia pentru coarnele de rinocer, cărora li se atribuie proprietăţi curative şi de creştere a performanţelor sexuale, a dus la o creştere a braconajului, astfel că numai anul acesta în Africa de Sud au fost omorâte peste 450 de animale.

Cele mai multe cazuri de braconaj au loc în parcul naţional Kruger din nord-vestul ţării.

×
Subiecte în articol: inchisoare braconaj
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close