Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Ce PRIORITĂŢI are acum UE. Cele mai importante subiecte discutate la Bruxelles aseară

Ce PRIORITĂŢI are acum UE. Cele mai importante subiecte discutate la Bruxelles aseară

Ce PRIORITĂŢI are acum UE. Cele mai importante subiecte discutate la Bruxelles aseară
de O.P.    |    28 Mai 2014   •   07:06

Liderii europeni au lansat, marţi seara, consultări cu privire la viitoarele "priorităţi" ale UE şi nominalizărilor la conducerea instituţiilor, a anunţat preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

La două zile după alegerile europene care au semnalat o ascensiune a eurofobilor, Van Rompuy a anunţat că a primit "mandat" din partea şefilor de stat şi de Guvern pentru a "purta consultări atât cu Parlamentul European şi grupurile parlamentare care vor fi formate", cât şi cu liderii înşişi.

Discuţiile trebuie să aibă în vedere "nominalizările", începând cu cea a preşedintelui Comisiei, şi "priorităţile" pentru următorii cinci ani, a spus el, la Bruxelles, la finalul unei reuniuni de patru ore între cei 28 de lideri ai statelor membre UE.

Van Rompuy a subliniat că s-a întâlnit cu Jean-Claude Juncker, candidatul PPE, partidul de centru-dreapta clasat pe primul loc în alegeri

×
Subiecte în articol: Bruxelles Comisia Europeana
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close