Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Comisia Europeană a făcut anunțul: Drepturi sporite pentru utilizatorii rețelelor sociale

Comisia Europeană a făcut anunțul: Drepturi sporite pentru utilizatorii rețelelor sociale

Comisia Europeană a făcut anunțul: Drepturi sporite pentru utilizatorii rețelelor sociale
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
15 Feb 2018   •   16:50

Facebook, Twitter și Google+ au operat o serie de modificări la nivelul clauzelor de furnizare a serviciilor, în urma solicitărilor Comisiei Europene de respectare a normelor UE privind protecția consumatorilor. 

Cu toate acestea, modificările publicate joi, 15 februarie, asigură numai într-o anumită măsură respectarea cerințelor prevăzute de legislația Uniunii Europene.

Printre primele beneficii aduse de aceste modificări se numără: consumatorii din Uniunea Europeană nu vor mai fi nevoiți să renunțe la drepturile lor obligatorii, cum ar fi dreptul de a se retrage dintr-o achiziție online, vor putea să depună plângeri în Europa, și nu în California, iar platformele își vor asuma partea de responsabilitate care le revine față de consumatorii din UE, la fel ca furnizorii de servicii offline. Totuși sunt necesare măsuri suplimentare.

În timp ce ultimele propuneri ale Google par a fi conforme cu solicitările formulate de autoritățile de protecție a consumatorilor, Facebook și, mai ales, Twitter au răspuns doar parțial chestiunilor importante legate de răspunderea lor și de modul în care utilizatorii sunt informați cu privire la eventuala eliminare a conținutului sau la rezilierea contractului.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close