Antena 3 CNN Externe Unul dintre cei mai importanţi lideri nazişti, îngropat în secret în cimitirul evreiesc din Berlin

Unul dintre cei mai importanţi lideri nazişti, îngropat în secret în cimitirul evreiesc din Berlin

Unul dintre cei mai importanţi lideri nazişti, îngropat în secret în cimitirul evreiesc din Berlin
de M.T.    |    01 Noi 2013   •   18:06

Heinrich Muller, fostul şef al Gestapo, poliţia secretă a lui Adolf Hitler, şi cel mai important oficial nazist a cărui soartă nu a fost cunoscută după cel de-Al Doilea Război Mondial, ar fi fost îngropat în secret într-un cimitir evreiesc, în 1945, scrie The Independent.

Cunoscut ca "Gestapo Muller", pentru a a nu fi confundat cu un alt Heinrich Muller, general SS, fost şef al Gestapo a fost comandantul lui Adolf Eichmann şi unul dintre responsabilii holocaustului.

În ultimii 68 de ani, vânătorii de nazişti au încercat să afle informaţii despre el, fără a reuşi să o facă.

Muller a fost văzut ultima oară în bunkerul lui Hitler, a doua zi după sinuciderea liderului nazist, iar în 1949 serviciul de informaţii german a raportat că a fost observat în Cehoslovacia.

Cu toate acestea, cotidianul german Bild a obţinut mărturia unui important istoric al perioadei naziste, Johannes Tuchel, care susţine că „Muller nu a supravieţuit războiului. trupul său a fost îngropat în 1945, într-o groapă comună a cimitirului evreiesc din Berlin”.

Tuchel a adăugat că există documente care arată că Heinrich Muller a fost mai întâi îngropat în apropierea unui aeroport din capitala Germaniei, dar a fost ulterior mutat în cimitirul evreiesc.

Potrivit istoricului, într-un registru local se arată că „un corp într-o uniformă de general, cu documentele de identificare ale lui Muller” a fost îngropat acolo.

La flarea informaţiei, preşedintele Consiliului Central al Evreilor din Germania, Dieter Graumann, s-a declarat şocat: „Faptul că unul dintre cei mai brutali nazişti este îngropat într-un cimitir evreiesc este o monstruozitate”.

×
Subiecte în articol: Adolf Hitler nazism Berlin
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close