Antena 3 CNN Externe Urmează un dezastru nuclear? Mesajul de ultimă oră al lui Kim Jong-Un înfioară planeta

Urmează un dezastru nuclear? Mesajul de ultimă oră al lui Kim Jong-Un înfioară planeta

Urmează un dezastru nuclear? Mesajul de ultimă oră al lui Kim Jong-Un înfioară planeta
Sursa foto: foto: Agerpres
06 Noi 2017   •   11:52

Coreea de Nord l-a avertizat duminică pe preşedintele american Donald Trump să se abţină de la "remarci iresponsabile" în cursul turneului pe care tocmai l-a început în Asia.

Donald Trump este "instabil spiritual", se afirmă un articol publicat duminică de cotidianul oficial Rodong Sinmun, care mai consemnează că sunt americani care militează pentru destituirea sa deoarece declaraţiile sale virulente ar putea provoca "un dezastru nuclear pe continentul american".

Ziarul notează că senatorul republican Bob Corker, liderul comisiei pentru relaţii externe, precum şi alte personalităţi americane îl acuză pe preşedinte că agravează fără motiv tensiunile cu Phenianul. Însă Trump nu şi-a venit în fire şi provoacă "grav Coreea de Nord cu remarcile sale stupide", se mai arată în articolul citat de agenţia oficială KCNA.

"Dacă SUA fac o greşeală de interpretare în ce priveşte voinţa de fier a Coreei de Nord, aceasta din urmă se va vedea nevoită să lanseze asupra primelor o pedeapsă fermă şi nemiloasă, mobilizându-şi toate forţele", se avertizează în articol.

Duminică, la sosirea sa în Japonia, preşedintele american a avertizat că "niciun dictator" nu trebuie să subestimeze Statele Unite, într-o aluzie abia voalată la Coreea de Nord, care urmează să domine turneul său în Asia, turneu care are loc pe fondul unei virulente dispute verbale între Washington şi Phenian.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Coreea de Nord Kim Jong Un Donald Trump
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close