Antena 3 CNN Externe Ursula von der Leyen, vizită la Kiev înaintea unui anunț crucial al Comisiei Europene

Ursula von der Leyen, vizită la Kiev înaintea unui anunț crucial al Comisiei Europene

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vizitează sâmbătă Ucraina.

Ursula von der Leyen, vizită la Kiev înaintea unui anunț crucial al Comisiei Europene
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    11 Iun 2022   •   14:03

Președintele executivului comunitar a precizat pe Twitter că pe agenda discuțiilor cu președintele Volodimir Zelenski figurează reconstrucția Ucrainei și progresul înregistrat de această țară în efortul de aderare la Uniunea Europeană.

"Împreună cu președintele Zelenski, voi face un bilanț al activităților comune necesare pentru reconstrucție și al progresului înregistrat de Ucraina pe calea sa europeană", se spune în mesajul postat de von der Leyen. 

Discuțiile vor contribui la evaluarea noastră cu privire la cât de pregătită este Ucraina pentru a fi considerată o țară candidată și a începe pentru a începe negocieri îndelungate, care includ reformele necesare, a precizat ulterior președintele Comisiei Europene.

Ea le-a mai spus reporterilor că evaluarea Comisiei în privința Ucrainei va fi prezentată "în curând".

Se așteaptă ca oficialii Uniunii Europene analizeze situația Ucrainei săptămâna viitoare, înainte de un summit programat pe 23-24 iunie, unde acest subiect va fi, de asemenea, abordat.

Călătoria întreprinsă sâmbătă de Usula von der Leyen la Kiev este cea de-a doua efectuată de șefa Comisiei Europene în capitala ucraineană, de la invazia Rusiei.

În timpul vizitei din 8 aprilie, ea i-a înmânat lui Zelensky un chestionar pe care oficialii ucraineni trebuiau să-l completeze în vederea unui aviz al Comisiei Europene către Consiliul European.

Cu ocazia aceleiași vizite, von der Leyen a spus că "Ucraina aparține familiei europene".

Cu toate acestea, unele țări UE și-au exprimat îngrijorarea cu privire la o eventuală accelerare a integrării Ucrainei în Uniune.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close