Antena 3 CNN Externe Vaccin împotriva dependenţei de cocaină, dezvoltat de cercetătorii americani

Vaccin împotriva dependenţei de cocaină, dezvoltat de cercetătorii americani

Vaccin împotriva dependenţei de cocaină, dezvoltat de cercetătorii americani
Sursa foto: cocaina
06 Oct 2009   •   16:45

O echipă de cercetători de la Universitatea Yale şi Baylor College of Medecine din SUA a dezvoltat un vaccin împotriva dependenţei de cocaină. Potrivit oamenilor de ştiinţă citaţi de AFP, vaccinul contribuie la reducerea cantităţii de droguri consumată de fiecare voluntar şi la creşterea numărului de anticorpi din organism care anihilează acţiunea cocainei .
Primele teste efectuate pe subiecţi umani au avut rezultate promiţătoare, susţin membrii echipei de cercetători. Testele clinice au durat şase luni, timp în care vaccinul a determinat producerea unei cantităţi de anticorpi suficientă pentru a bloca efectele drogului în cazul a 38% dintre subiecţi. Mai mult, o parte dintre voluntari au renunţat definitiv la această substanţă.
Efectele vaccinului nu au durat decât două luni, motiv pentru care oamenii de ştiinţă recomandă ?vaccinări repetate pentru menţinerea unui nivel adecvat de anticorpi". Thomas Kosten, Principalul autor al studiului, a declarat că lucrează la conceperea acestui vaccin de peste 15 ani.
Mai mult de 1,6 milioane de americani se confruntă cu dependenţa de cocaină, iar SUA reprezintă cea mai mare piaţă de desfacere pentru cocaină din lume.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cocaina studiu oameni de stiinta vaccin SUA
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close