Antena 3 CNN Externe Vatican: Scandalurile de pedofilie nu au afectat autoritatea Papei

Vatican: Scandalurile de pedofilie nu au afectat autoritatea Papei

Vatican: Scandalurile de pedofilie nu au afectat autoritatea Papei
Sursa foto: papa
27 Mar 2010   •   19:13

Poziţia Papei Benedict al XVI-lea nu este slăbită de recentele atacuri de presă legate de modul în care a gestionat scandalurile de pedofilie în cadrul Bisericii Catolice, a apreciat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, citat de AFP.

"Fără îndoială, recentele atacuri mediatice au provocat daune, dar autoritatea Papei şi angajamentul Congregaţiei pentru doctrina credinţei împotriva abuzurilor sexuale asupra minorilor nu au fost slăbite, ci confirmate", a spus Lombardi, într-un interviu acordat Radio Vatican.

Modul în care Biserica înfruntă problema abuzurilor sexuale asupra minorilor "este însă esenţial pentru credibilitatea sa morală", a adăugat el.

După publicarea, în noiembrie, a unui raport irlandez privind sute de abuzuri comise de preoţi şi acoperite, timp de zeci de ani, de ierarhia Bisericii Catolice, au fost dezvăluite alte zeci de cazuri şi în Germania, Austria, Olanda, Italia sau Elveţia.

Deja vizat de scandaluri în calitate de cap al Bisericii, Papa este afectat şi direct, fiind bănuit că a tolerat abuzuri sexuale ale preoţilor. Conform New York Times, el ar fi refuzat în 1996, când conducea Congregaţia pentru doctrina credinţei, să sancţioneze un preot american acuzat că ar fi violat 200 de copii surzi.


Antena3.ro



×
Subiecte în articol: Vatican scandaluri preot pedofilie
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close