Antena 3 CNN Externe Vaticanul a respins trei ambasadori americani

Vaticanul a respins trei ambasadori americani

Vaticanul a respins trei ambasadori americani
Sursa foto: vatican
15 Apr 2009   •   15:06

Vaticanul s-a opus numirii unui număr de cel puţin trei ambasadori propuşi de administraţia Obama pe fondul disputelor dintre Casa Albă şi biserica catolică în privinţa sprijinului administraţiei pentru dreptul la avort şi ridicarea interdicţiei de a se face cercetări pe celule stem.
Surse de la Vatican au declarat pentru Il Giornale că printre cei repinşi se afla Caroline Kennedy şi alte două persoane, de religie catolică, care au fost considerate inacceptabile de către Papă pentru faptul că au avut opinii publice legate de dogma bisericii.
Grupurile conservatoare catolice au calificat potenţiale nominalizare a fiicei lui John Kennedy ca fiind ?nepotrivită şi o insultă calculată la Sfântul Scaun? din pricina sprijinului său pentru dreptul la avort.

Vaticanul a mai repins şi candidatura lui Douglas Kmiec, profesor de drept constituţional la Pepperdine University şi fost consilier şef al preşedinţilor Ronald Reagan şi George Bush Sr. Acesta a fost considerat de asemenea nedemn după ce le-a cerut catolicilor să nu respecte impunerea de către biserică a orientării votului către un candidat care este împotriva avortului.

Cu toate acestea, Vaticanul susţine în continuarre că nu a exista o respingere formală a nominalizărilor de ambasdor din partea SUA deoarece nici una nu a fost prezentată oficial.
Pe de altă parte însă Casa Albă a fost prinsă cu garda jos de intensitatea criticilor din partea comunităţii catolice din SUA, care este divizată în privinţa faptul dacă credinţa religioasă ar trebui să decidă politica publică.
De la stabilirea relaţiilor diplomatice- SUA Vatican, în 1984, funcţia de ambasador a fost ocupată numai de catolici pro-viaţă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Femeie găsită împuşcată, într-o pădure din Tulcea
x close