Antena 3 CNN Externe Veste bună pentru românii care se pregătesc să călătorească în Marea Britanie

Veste bună pentru românii care se pregătesc să călătorească în Marea Britanie

Veste bună pentru pasagerii românii care intenționeză să călătorească în Marea Britanie începând cu ziua de vineri, ora locală 04:00.

Veste bună pentru românii care se pregătesc să călătorească în Marea Britanie
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    05 Ian 2022   •   23:57

Pasagerii vaccinați cu schema completă și cei sub 18 ani nu vor mai fi nevoiți să prezinte testele COVID făcute înaintea călătoriei către Marea Britanie, potrivit BBC. Pasagerii vor trebui să facă doar un test rapid COVID-19 în locul celui PCR dacă ajung duminică după ora locală 04:00.

În plus, nu va mai fi nevoie de autoizolare înaintea primii rezultatului negativ la test. Prin renunțarea la testarea PCR și autoizolare, guvernul britanic sprijină redeschiderea în siguranță a călătoriilor internaționale, a anunțat, pe Twitter, secretarul de stat pentru Transport Grant Shapps, în condițiile în care varianta Omicron a SARS-CoV-2 este cea dominantă în Regatul Unit.

Testul rapid COVID poate fi făcut în a doua zi după sosire, iar dacă este pozitiv, va fi nevoie de un test PCR pentru a identifica dacă există variante noi, iar persoana va intra în izolare, măsură luată în mod normal la infectare.

Ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid, a anunţat recent că nu vor fi introduse noi restricţii în Anglia.

"Numărul (persoanelor) de la unităţile de terapie intensivă sunt stabile şi nu urmează pentru moment traiectoria pe care am văzut-o anul trecut în această perioadă, în timpul valului Alpha", a precizat Sajid Javid într-un articol în Daily Mail.

Guvernul a decis să nu impună noi restricţii în timpul sărbătorilor, spre deosebire de Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord.

Ministrul britanic al Sănătăţii: Nu vor fi introduse noi restricţii

"Restricţiile asupra libertăţii noastre nu trebuie introduse decât în ultimă instanţă", a declarat Javid. Ministrul britanic al Sănătăţii a mai spus că trebuie obţinute mijloacele pentru a putea "trăi cu virusul", prin vaccinare, tratamente şi depistare masivă.

Marea Britanie are peste 148.600 de morţi şi înregistrează în fiecare zi noi recorduri de contaminări.  Cotidianul Daily Telegraph a scris că guvernul ar putea prelungi în această lună recomandarea de telemuncă, în vigoare de la mijlocul lui decembrie.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close