Antena 3 CNN Externe Veste șocantă! O legendă a muzicii rock a murit

Veste șocantă! O legendă a muzicii rock a murit

Veste șocantă! O legendă a muzicii rock a murit
Sursa foto: foto- Pexels
01 Oct 2018   •   10:14

Kim Larsen, o legendă a muzicii rock daneze, considerat un erou naţional în ţara sa, a murit duminică, la vârsta de 72 de ani, a anunţat producătorul său. 

Larsen a decedat în această dimineaţă în urma unei îndelungate suferinţe, înconjurat de soţie şi de cei şase copii, a anunţat Järn Jeppesen pe site-ul artistului.
      
Rockerul a devenit cunoscut ca solist şi chitarist al trupei daneze Gasolin, care s-a bucurat de un succes enorm în anii 1970, în Scandinavia, cu melodii având drept sursă de inspiraţie nume mari ale muzicii precum Jimi Hendrix, Bob Dylan şi Beatles.
                
După despărţirea de trupă în 1978, Larsen a început o carieră solo prolifică, vânzând trei milioane de discuri în Danemarca, printre care "Midt om natten", în 1983, care a rămas până în ziua de azi cel mai bine vândut album în această ţară.

În iunie 1982, artistul a deschis concertul Rolling Stones pe stadionul Ullevi din Göteborg (Suedia).
             
Kim Larsen fusese tratat de la începutul anului pentru cancer de prostată.
                
Premierul Lars Lřkke Rasmussen i-a adus un omagiu acestui "copil al străzilor", născut în 1945 la Copenhaga, "care se opunea la orice, dar ocupa un loc în inimile tuturor".
    
Deşi antimonarhist, el a acceptat să cânte la cea de-a 70-a aniversare a reginei Margareta a II-a în 2010, a amintit Rasmussen într-un comunicat.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: legenda erou
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close