Antena 3 CNN Externe Vestea care a provocat ŞOC în România. "Ne va fi REFUZATĂ intrarea în Schengen!"

Vestea care a provocat ŞOC în România. "Ne va fi REFUZATĂ intrarea în Schengen!"

Vestea care a provocat ŞOC în România. "Ne va fi REFUZATĂ intrarea în Schengen!"
de O.P.    |    26 Sep 2013   •   10:53

Hollande şi-a asumat poziţia ministrului Valls cu privire la romi, iar o consecinţă directă a acestei direcţii ferme este că României îi va fi refuzată intrarea în Spaţiul Schengen la 1 ianuarie din cauza neîndeplinirii condiţiilor, potrivit unei surse de la Élysée.
Potrivit site-ului postului radio Europe1.fr, un colaborator apropiat al preşedintelui francez, căruia nu-i precizează identitatea, a declarat că României îi va fi refuzată aderarea la Schengen pe 1 ianuarie, deoarece condiţiile nu vor fi îndeplinite, fără să ofere alte precizări.



Europe1 citează pe site declaraţia "majoritatea romilor cu vocaţia de a fi escortaţi în ţara de origine" şi i-o atribuie lui François Hollande, comentând că "seamănă afirmaţiei de marţi a lui Manuel Valls" şi notând că nu există aproape nicio diferenţă de poziţie între şeful statului francez şi ministrul său de Interne asupra acestui subiect spions.

"Doar o minoritate caută să se integreze", a mai fi declarat preşedintele francez într-un cerc restrâns, după ce Valls a declanşat polemica cu privire la romi, scrie postul.



Însă poziţia merge dincolo de romi, continuă Europe1, adăugând că în opinia preşedintelui este vorba, înainte de orice, de a ţine cont de dificultăţile cu care se confruntă aleşii. "Le înţeleg", a spus el, amintând în trecere că există zone fragile ca Seine Saint-Denis sau Grand Lyon, care găzduiesc cele mai importante populaţii de romi.

×
Subiecte în articol: Aderarea României la Schengen romi
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close