Antena 3 CNN Externe Vestea venită din Coreea de Nord care le dă fiori vesticilor

Vestea venită din Coreea de Nord care le dă fiori vesticilor

Vestea venită din Coreea de Nord care le dă fiori vesticilor
28 Ian 2017   •   10:24

Imagini recente din satelit arată că regimul nord-coreean a repornit un reactor nuclear la complexul său nuclear de la Yongbyon, a anunţat vineri un think-tank american, relatează sâmbătă DPA. 

38 North, un program al Institutului SUA-Coreea, a afirmat că imaginile din 22 ianuarie în care se pot vedea vapori proveniţi de la un sistem de răcire al reactorului indică faptul că reactorul nuclear a fost repornit. 

Cu toate că reactorul are o putere de numai cinci megawaţi, el este utilizat pentru a produce plutoniu destinat programului de arme nucleare al Coreii de Nord. 

Tensiunile s-au intensificat în regiune anul trecut după ce Phenianul a efectuat două teste nucleare şi a lansat peste 20 de rachete balistice. 

Presa sud-coreeană, citând surse militare, a relatat săptămâna trecută că Phenianul s-ar putea pregăti pentru lansarea a două rachete balistice intercontinentale (ICBM). În discursul său de Anul Nou, liderul nord-coreean Kim Jong Un a afirmat că ţara sa a ajuns la etapele finale de dezvoltare a ICBM.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Coreea de Nord reactor nuclear
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close