Antena 3 CNN Externe Veteranul senatorilor republicani din SUA, găsit vinovat de corupţie

Veteranul senatorilor republicani din SUA, găsit vinovat de corupţie

Veteranul senatorilor republicani din SUA, găsit vinovat de corupţie
28 Oct 2008   •   14:08

Un senator republican american,Ted Stevens, a fost găsit vinovat de şapte capete de acuzare, ce includ corupţie şi declaraţii false în completarea ?declaraţiilor de avere? ale Senatului american completate în perioada 1999-2006. Juriul format din opt femei şi patru bărbaţi a deliberat timp de cinci ore înainte de a da verdictul ce pune la îndoială întreaga carieră politică de 40 de ani a senatorului de Alaska.
Procurorii au argumentat la proces că Stevens a acceptat cadouri în valoare de 250.000 dolari, în mare parte de la fosta companie petrolieră Veco Corp, şi fostul manager al acesteia, Bill Allen. Printre cadouri se număra şi valoarea renovării casei sale, un scaun cu masaj în valoare de 2.600 dolari sau un grătar pe gaz.
În apărarea sa, Stevens a susţinut că a plătit peste 160.000 dolari pentru renovare, sau că unele cadouri au fost împrumuturi, în timp ce altele au fost lăsate la casa sa de Allen. Apărarea aprecia că rubricile necompletate din declaraţiile pentru Senat au fost doar o scăpare.
Fiecare cap de acuzare poate aduce o sentinţă de cinci ani închisoare şi 250 mii dolari amendă. Judecătoarea Emmet Sullivan va pronunţa sentinţa în luna ianuarie.
Stevens este senatorul republican cu cea mai lungă şedere în Parlament, încă din 1968.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: SUA Senatul american
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close